27.03.2018 592

Okulumuz; 1993–1994 öğretim yılı 2. Döneminde Guraba Hüseyinağa Mahallesi. İmam Murat Şekerci Sokak No:24 Fatih-İstanbul adresindeki vakıflara ait tarihi binanın, "Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği " tarafından restore edilmesi ile eğitim ve öğretime fiilen başlamıştır.

Eğitim verilen mevcut bina ihtiyaca cevap vermediğinden İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çapa Tıp Fakültesi dekanlığı arasında 09.11.1995 yılında imzalanan protokolle Çocuk psikiyatrisi Ana Bilim Dalı binasında biri Otizmli çocuklar sınıfı olmak üç derslik daha açılmış ve okul iki binada eğitime devam etmiştir.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Çapa Tıp fakültesindeki sınıflarımızın tahliye zorunluluğu karşısında şu anda içinde bulunduğumuz binanın onarımı gündeme gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının 05.10.1998 tarih ve 3030 sayılı oluru ile bina İlköğretim Genel Müdürlüğünden alınarak (Onarımı İstanbul Valiliğince yapılması kaydıyla) Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne devredilmiştir.  Şu an içinde bulunduğumuz binayı hayırsever Sayın ZİYA KARAHAN, İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 11.04.2002 tarihinde imzaladığı 20/3 protokol neticesinde bakım ve onarımını yaptırmış ve özel çocuklarımıza modern bir eğitim mekânı kazandırmıştır.

ERAM FATİH EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ OLARAK anılan okulumuz 17 Eylül 2002 tarihinde yeni binasına taşınmış olup, okul ismi İl Milli Eğitim Komisyonunun 30.12.2002 tarih ve 31 sayılı kararı uyarınca MERT KARAHAN EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz zekâ düzeyleri  (20–50) arasındaki öğretilebilir zihinsel engelli öğrencilere yönelik olarak eğitime,1993–1994 Eğitim-Öğretim yılının başında fiilen hizmete başlamıştır.

2013-2014 eğitim öğretim yılı yaz döneminde Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın sponsorluğu ile okulumuzun ana binası tadilat görmüş ve tüm eksik birimlerin tamamlanması için okul bahçesine ek bina yapılmıştır.

Adres:
CİBALİ MAH. MÜSTAKBEL ŞAİR BAKİ SK. FATIH MERT KARAHAN ÖZEL EĞITIM UYGULAMA OKULU NO: 5 FATİH / İSTANBUL