ALİ ÖNER -                                                                           Okul Müdürü

ALİ ÖNER - Okul Müdürü

Elazığ/Karakoçan’da doğdu. 1987 Polatlı İmam Hatip Lisesini, 1991 Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerini bitirdi. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Enstitüsü Siyasi Tarih Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı.“1987 İntifada Sürecinden Günümüze Kadar Filistin İsrail Anlaşmazlığında Dini ve Milliyetçi Akımların Rolü” adlı yüksek lisans teziyle Ortadoğu Uzmanı oldu.  Biruni Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalında “Sosyal Medya ve Yabancılaşmanın Felsefi ve Psikolojik Açıdan Çözümlenmesi”  tez konusuyla yüksek lisansını tamamlamıştır. 1997 yılında sınıf öğretmeni olarak atandı. 1999 yılında zihinsel engellilere ataması yapıldı. 2000 yılında Türkiye’nin ilk bağımsız Otistik Çocuklar Eğitim Merkezine önce öğretmen, iki yıl sonra yönetici olarak görev yaptı. Türkiye’de ilk kez otistik çocuklar için iş okulu açtı. Birçok okul ve kurumda yöneticilik görevlerini yürüttü. 3 Temmuz 2019 tarihinde Fatih İlçesi Fatih Mert Karahan Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Okuluna yönetici olarak atandı.  Ayrıca Mazlumder Genel Başkan Yardımcılığı (Mülteci ve Dış İlşikilerden Sorumlu) görevini yürütmektedir.

Kudüs, Haksöz, Vuslat, Beyaz Gemi, Basiret, İslami Yorum, Özgün İrade, Gerçek Hayat, Bilge Adamlar, Özgün Düşünce dergilerinde çeşitli konularda yazılar ve Özgün Duruş gazetesinde dış politika yazıları yazdı.

1993-2010 yılları arasında; Mesaj Fm, Radyo Mim, Sabır Fm, Özel Fm radyolarında programlar yaptı. 1995-1996 tarihlerinde Yıldız Tv’de “Geniş Açı”, 2014 yılında da Hilal Tv’de “Dünya ve İslam” programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Ortadoğu ve İslam Coğrafyasıyla ilgili birçok ilde konferanslar vermeye devam etmektedir.

Bildiri Sunduğu Sempozyumlar

1.          Sosyal Sorumluluk Sempozyumu “Sufi Müziğin Otistik Çocukların İletişim Becerileri Üzerindeki Etkisi”

2.          Yaşayan Filistin Sempozyumu “Filistin-İsrail arasındaki Barış Süreci”

3.          Adil Barış, Küresel Ortak Söylem Sempozyumu “Emperyalist Kuşatma Altındaki Ortadoğu ya da Kuşatmışlığın Kuşanmışlığı”

4.          İgeder III. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu “Kaynaştırma Eğitiminde Uygulama Hataları”

5.          İgeder IV. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu “Tanı ve Tanımlama Ölçütleri veya Bireyin Yanlış Etiketlenmesi”

6.          Kentsel Dönüşüm Sempozyumu “Mekân İnsan İlişkisinin Sosyo-psikolojik Değerlendirilmesi” konularında bildiriler sundu.

Yayınlanmış Eserleri

Dünden Bugüne Filistin, Ekin Yayınları, 2006

Çatışmalar ve Görüşmelere Sarmalında Filistin ve İsrail, Mana Yayınları, 2012

Düşlerden Arta Kalan Kelimeler,  Neva Yayınları        

(212) 631 4300 Eposta